Billingeracet 2016

Då var årets tävlingssäsong igång! Vi var 11st från klubben som kom till start i årets upplaga.

Jag Magnus och Claes körde upp, stämningen var bra och mest fokus var det på termometern, tänkte att graderna borde stiga aningen från de sex grader i Huskvarna tills vi var framme i Skövde. När vi kom fram visade det 4! Slutade med att vi krånglade på oss cykelkläderna i bilen och satt kvar så länge det bara gick. Rullen ner till start var en utmaning bara det, att hålla i styret trots att hela kroppen skakade! Flashbacks från senaste årens Cykelvasor.

Uppvärmning var det som vanligt inte tal om, bara att lägga in cykeln och rusa in i simhallen för att hålla värmen. Men trots allt var humöret på alla i topp, nervöst och glatt som det skall vara!

När starten gick tänkte i varje fall inte jag mer på kylan, att gå upp på rött på en minut i startbacken värmer gott! Kände att jag tokkörde inte, men trots det tappade jag inte allt för mycket placeringar. När banan sedan svänger in på första stigen kommer Hernegård förbi, visade sig att det inte fanns en chans att få se hans rygg igen! Jimmy var utom synhåll för längesen.

Mitt race är inte mycket mer att säga om, tappar på stigarna och kämpar ifatt på de mer lättåkta partierna. Får brutalt ont i ryggen och åker mer eller mindre stor del av loppet och funderar på att bryta, slänga cykeln i skogen och lägga av. Tar mig genom,  kniper några placeringar i slutbackarna och var glad jag inte gav upp, blir att boka ny sjukgymnast i veckan. Positivt att det gick 17min snabbare än förra året, så tror och hoppas benen och hjärta blivit starkare. Dock verkar tiderna generellt vara snabbare i år, även om det var mycket hala rötter så var det bra mycket mindre surhål man fått kämpa med föregående år.

Klubbens guldstjärna går till Anders H som kör in på 3:22, naggande nära pallplats i H-Sport med en fjärdeplats.

Jimmy K får tyvärr bryta annars kunde det blivit riktigt bra, blir påkörd och det mesta börjar krånglar. Låg annars med i täten på H-30 när olyckan var framme. Ska bli kul att se vad Jimmy kan åstadkomma i sommar.

DSC_6912

 

 

 

Bilder från Kristian Einarsson / Skövde CK

 

Jag tror alla som körde förra året förbättrar sig  rejält. Stefan L tar sig runt hela 30min snabbare!DSC_7089

 

 

 

 

 

 

 

Tider för alla klubbens deltagare.

FullSizeRender