Cykelrallarn 5 juni 2016

Från CK Sportson ställde flertalet åkare upp (listat i målgångsordning först till sist):

HERNEGÅRD Anders, BJARNEGÅRD Niclas (båda på samma tid)
BROBECK Stefan
KARLSSON Jimmy
FREDRIKSSON Anders
OSKARSSON Jonas
WAHLBERG Rickard
MALMBERG Bernt
BASH Daniel
MUNKSJÖ Morgan
SANDBERG Magnus
THALÉN Daniel
LEIJON Lars
HOMMERBERG Claes
MASIN Lukas

Banans karaktär präglas av att den är väldigt lättcyklad med få tekniska partier. Större delen av de 62 km som banan utgör går på banvall och grusväg. Dagen då tävlingen begav sig bjöd på strålande sol och ca 21C. Stefan Brobeck levde på gamla meriter och fick starta bland elitåkarna längst fram, de andra av oss fick starta i anmälningsordning. Däribland undertecknad, Daniel Bash.

I början vågade jag som vanligt inte tränga mig fram i starten så många åkare åkte förbi mig i gräset. Så Jimmy Karlsson mfl som var framför mig försvann efter ca 10 s efter start. Tempot som sattes upp från början gick att hänga med i, men det var trångt på vägarna. Redan efter ca 5 min såg jag den första kraschen, det var en åkare som hade fått sadeln på sned och försökte räta på den mitt i vägen och blev påkörd. Vid kraschen blev det förseningar för många inklusive mig. Jag började fundera på hur jag skulle komma om klungan framför mig. Vid ett ganska brant utförslöpa höll jag högre fart än många andra och lyckades ta mig förbi ganska många. Tyvärr smalnade dubbelstigen av och jag råkade åka in i en åkare och gjorde en framåtvolt.

Efter att ha rätat upp styret, gett bort mina energigels till åkaren jag körde in i, skickat i en kolsyrepatron i framdäcket var jag på väg igen. Nu började det eviga jagandet. Tillslut så kom jag ikapp två gulsvarta herrar, det visade sig vara WAHLBERG Rickard och MALMBERG Bernt (som tyvärr råkade ut för både vurpa och punktering under loppet.). Bernt hade ett sjukt klipp i benen (vilket jag var tacksam över), så han tillsammans med en Jönköpings Cykelklubb-cyklist drog Rickard och mig framåt förbi flera klungor.
Detta stim varade fram tills att mitt framdäck rapade och jag tvingades fylla på det. Nu blev det återigen en solo-kamp mot mål.

I slutändan fick jag nöja med att ha kommit in under 02.30.00, då mitt mål att komma bland topp 50 gick i stöpet. Stort grattis till HERNEGÅRD Anders och BJARNEGÅRD Niclas som kom in på delad 25-plats. Inte långt efter kom BROBECK Stefan och KARLSSON Jimmy på 30-plats och 37-plats.

Efter loppet begav de flesta av oss till Ulvstorps Gårds Spa för att ha det gott, blev en härlig eftermiddag med bad, mat, öl och tjat. Något som är början av en kul tradition då det var andra året i rad klubben arrangerade detta.

13401085_10153885725293124_1200432239_n