Cykelvasan 2015

För mig så är Vasan det stora målet varje år hittills så även iår.
Jag tycker att jag förberett mig så bra jag kunnat ca 350 varierande mil av olika slag, asfalt grusväg stigar mm ingen sämre än den andra.
Tisdag onsdag innan den stora dagen så kändes lite irriterat i halsen men tänkte att fan detta skall inte få hindra mig. Kändes bättre på fredagen så då bestämde jag att nu kör vi det får gå som det vill.
Lördag morgon start 8.00 4 plusgrader kallare än när de körde skidvasan i vintras… Och där står vi i kortbyxor och kortärmat och trivs och vill bara komma i väg. Vi kommer till vår fålla nr2 det är redan fullt vi kommer inte in, suck suck men vi får vänta till alla rest sina cyklar så kommer vi in i fållan leende på läpparna och nervositeten börjar krypa på tycker jag. Starten går ser första som vurpat efter ca 100 m sen är det körning upp för backen ca 3 km rullar på bra men blir omkörd av många, sedan rullar det på ser en del olyckor och börja tänka lite safe bättre komma till Mora hel och fin än chansa och grusa planerna.
Kroppen känns inte helt 100 orkar inte vara så offensiv som jag skulle viljat vara, utan åker mest med olika klungor. De omtalade lundbergsbackarna tyckte jag om körde om körde om körde om leende på läpparna igen och självförtroendet växer.
Låg på hyfsat resten av loppet men orkade inte dra på som jag hade velat bitvis men en skön känsla i kroppen när man närmar sig Mora hade inte tittat på klockan någon gång under loppet och rullar in på 3.15.24 en förbättring på ca 7 minuter från förra året nästan 40 min från min första vasa, nöjd och stolt javisst är man det.
Dusch och käk sedan kom det riktigt tunga bussfärden tillbaka, vi har kommit med första bussen tillbaka tre år i rad och alla åren så har tvillingarna Sedin varit med de ser hyfsat tränade ut… Men årets buss jubilerade med att ha trasig AC, ca 25 grader utanför ca 50 ljumna människor i bussen två timmars resa .
Jag var svettigare efter bussresan än efter cyklingen, som tur var så stannade han vid en mack vi höjde omsättningen på den duktigt kan jag säga. Kvällen sedan höll vi oss i Sportsonstugan där Berner och Jonas fixat exotiskt planka all heder till dessa pojkar!
Jag tror att alla i klubben är nöjda med sina resultat förutom vår ordförande Magnus som lyckades att punktera allt som fanns i hans närhet, och det går inte bara leva på luft utan man måste ha slang med så fick han bryta ca halvvägs.  Hatten av för både Bjarne och Bernt som båda kom på silverplats i sina åldersklasser. Fartpriser till Christer och Bjarne som båda klämde sig under 3 timmar med ett par minuters marginal. Största sänkning av tid i klubben Morgan 13 minuter starkt.( har inte kollat alla utan går på hörsägen säg till om ni är i samma nivå)

Älska banvall

// Rickard

En reaktion på ”Cykelvasan 2015”

  1. Starkt kört och fint berättat, nästa år är du också under skämsgränsen 3h 😉 de skall väl inte vara några problem när du älskar banvall 🙂

    Vh Christer

Kommentarer är stängda.