Långa Lugnet

Långa Lugnet med årets första pallpats för klubben!
Vi var bara två startande från klubben på Långa Lugnet, undertecknad och Anders Hernegård. Vi åkte upp dagen innan och bodde precis vid Lugnet anläggningen och hann med att testa startbacken samt flera av de grymma handbyggda stigarna: Second Chance, Halloween Knights och den helt nyinvigda Da Trail.
Det hade regnat stora mängder i Falun under veckan så banan var rejält blöt och arrangören hade fått leda om några kortare passager men banan var fortfarande väldigt lerig.
Banan är i långlopps sammanhang kort med 62 km. Ca 1000 höjd meter och går i 3 loopar, terrängen är tuff med mycket stig och motionsspår och med tunga klättringar på slutet.
Vi var tidigt ute och lade in cyklarna längst fram i fålla 2. När starten gick insåg jag direkt att jag inte var helt kry och redan efter 2 minuter funderade jag på bryta och kunde inte alls hänga med i startbacken när farten ökade. Hamnade i en stor andra klunga på dom inledande grusvägarna och där det gick lätt att hänga med och efter en stund kommer Hernegård upp vid sidan som hade fått släppa lite i startbacken men som hade jobbat sig tillbaka. Vi körde på hyfsat på första loopen men jag fick släppa varje gång det gick uppför och det flög om cyklister på höger och vänster sida, efter backarna fick jag jobba hårt för att jaga ikapp den klungan med en bortflyende Hernegård i! Bestämde mig ganska snabbt för att bara försöka ta mig runt och inte bryta. Vid första varvningen är det sista gången jag ser Hernegård. Loop 2 går på mycket motionsslingor och med en hel del tunga leriga backar där jag tappar  väldigt mycket men på alla andra partier går det bra och på stigarna är det till och med riktigt roligt. Varje loop avslutas med dom fina handbyggda stigarna och där flyger jag fram. Loop 3 är den kortaste men tuffaste och tungt leriga motionsspår med branta backar och resten härliga leriga stigar. Damerna startade innan herrarna och här kom jag ifatt många av dem och ingen av dem jag såg orkade cykla uppför dom branta backarna, vilket säger en del om hur tungt det gick! Trots att jag vid det här laget släppt förbi stora delar av startfältet så flyger det fortfarande om en massa cyklister i backarna som jag givetvis försöker peppa så gott jag kan och alla damer som passeras får lite heja rop vilket mottas med blandad entusiasm!  Ner mot stadion var det åter dags för dom super roliga stigarna och passar på att gasa på lite extra. Glider in nöjd med att kämpat mig igenom loppet och klarade mig i alla fall under 3 timmar! Själv slutar jag 22:a i H30.           I målområdet möts jag av en strålande Hernegård som kämpat sig till en fantastisk 2:a plats i Sport klassen då han kört med hög fart, känt sig stark och cyklat hårt även på sista loopen. Grattis !!!!!!!

/ Jimmy

image1 DSC_8626 DSC_8231