Lida Loop

Tidig start på söndagsmorgonen då Tobias och jag bestämde oss för att åka samma dag som tävlingen. Resan upp gick smidigt och väl på plats blev vi lite fundersamma då det inte var så mkt folk…. Var det värmen som gjort att man inte ville tävla, men efter tag så fyllde det på med tävlande. Nummerlappar hämtas ut och fästs på cyklar och kläder. Vi tar cyklarna och rullar ut på vägarna för att komma igång med benen. Vi provar även startbacken och gör en check på banans första del då jag vet att det kommer att går fort, grusvägsrally…..

Värmen stiger ju närmare vi kommer start, nästan 32 grader….

Kl 11 går starten och Tobias finns i fålla 2 tillsammans med Anders Hernegård, tror att Tobias ska ta rygg på honom. Själv finns jag i fålla 3. Starten går bra och inga incidenter men farten är hög när vi kommer ut på första loopen som består mest av grusvägar och så torrt som det har varit så ligger dammet som en dimma och svårt att se vägen ibland. Torr i munnen blir man också. Bra fart och jag tar inga risker utan placerar mig i gruppen med ca 10 cyklister som har bra och jämnt fart. Det gäller att spara på krafter så man har kvar inför loop 2.

När vi närmar oss start-/målområdet för byte till lopp 2 och jag ser att Tobias inte är så långt före mig, kanske… kanske…. kan jag komma ifatt men som sagt loop 2 är mkt stenhällar, rötter och stig så här får man jobba med både cykeln och kropp, väldigt krävande terräng.

Och jag tappar sikte på Tobias som har fått bra fart. Jag tar det lugnt och försöker spara på krafter så det finns lite kvar inför sista loopen. Allt flyter på bra men jag tappar några placeringar men vi är fortfarande samma grupp.

Det rullar på bra och vi går in i loop 3 och sista sträckan men tyvärr gör värmen eller att det inte är min dag, tanken var att vara topp 10(plac 11:e 2016) då vinterträning gett bättre resultat i snabbhet och styrka. Jag tappar all ork och när jag blir omkörd av Jimmy Östman vill jag bara ta mig i mål. Tappar min grupp men har inga efter mig så jag vet att placering inte blir topp 10 men inte så långt ifrån så jag är nöjd med poängen jag får.

Jämfört med 2016 så har jag sämre placering och 6 min sämre tid…. Klart besviken…

Jimmy har toppat formen och hamnar på 24:e plats och Tobias kör in på plats 25:e.

Jag kommer på plats 13:e och Marcus Bäckman 54:e i sportklassen.

Bara att bryta ihop och komma tillbaka #litehårdare

1 vecka kvar till Ränneslättsturen……