Mållös

Nej, inte alls. I stället sätter jag mål på kort sikt, delmål och långsiktiga mål.
I år har jag fler mål än vanligt inför säsongen och Långloppscupen, som drar igång snart. Förra säsongen, som var min första i tävlingsklass, satte jag målet att komma top 30 I H50. Check på den, plats 27 slutade jag på. Fullföljde fem tävlingar, bröt en. Så om jag fullföljt den sjätte kanske en top 20 hade varit möjligt. Konkurrensen minskar inte i min klass, den ökar. Förra året tävlade jag, Bernt, Bjarnegård i H50, (båda herrarna slog naturligtvis mig I cupen, på färre tävlingar…).

Capture

Som ni ser blev det liksom bättre och bättre, ju längre säsongen pågick. Träningen inomhus ger mig liksom inte den uthållighet jag behöver på tävling, bara de långa distanspassen och kortare backintervaller under vår/sommar ger rätt förutsättningar för mig att lyckas. Jag hoppas också den styrketräning jag ägnat mig åt I vinter, (benstyrka), ska få till följd att jag slipper krampen på tävlingarna.
2016 kommer fler starka cyklister från CK Sportson Jönköping att tävla I den så tuffa H50 klassen. Det blir inte lika “lätt” som 2015 att placera sig, men det kan gå.
Mål kort sikt: Att avsluta inomhussäsongen med att klättra över 300w i snitt på vår interna wattbiketävling, (1×20).
Delmål: Att hinna I mål på Billingeracet, innan lagfotot tas.
Att klara av träningslägret, utan att bli avhängd på alla passen.
Att hitta bra balans mellan träning, tävling och jobb så jag kan tävla i minst 6 deltävlingar I cupen

Långsiktiga mål: Att lyckas slå mig in på top 30 I H50 klassen på Långloppscupen.
Att klara 3:15 på Cykelvasan 2016.
Att tävla på XCM SM och inte komma sist I H50