Medlems kick off – del 2

Nu dukas det upp till mjölksyrafest, ja jävlar! Tre deltävlingar, 1000m högst medelwatt, 2000m högst medelwatt, peaktest 6 sek, högst watt/kg.

Nu är det allvar, tävlingsmomentet är högst påtagligt. Uppvärmning, sen kör vi  1000m. Jag kan inte riktigt berätta hur andra deltagare känner sig, bara försöka återge min känsla av ”loppet”. Det tar en stund innan inställningarna sitter som de ska, två vred som ska samspela på bästa sätt, och målet är väl att kunna hålla en HÖG och JÄMN nivågenom alla metrar som ska betas av. Tävlingsledningenlopp ger en hint om att det kommer ta strax över en minut att ta sig de 1000m. Efter 20 sek känner jag att jag måste nog vrida ner motståndet lite, efter 25 sek har jag fullt mjölkyrapåslag i både lår och vader, efter 35 sekunder tänker jag, ”nej, jag skiter i det”, men trampar av någon märklig anledning vidare. Efter 50 sekunder svartnar det och jag blundar och bara tänker, ”tryck o dra – tryck o dra”. Helvete, det tar aldrig slut, det susar i huvudet, och jag hör fragment av någon som skriker ”ända in i mål…”, ”kötta”, ”ta i”. Alltså spyan hänger verkligen i luften, 1:03:64, i mål.

Det finns andra som klarar denna del av KM klart bättre, men några är också väl så tagna som jag när de 1000m är avklarade. Janne P, kungen av Wattbiken, sopar rent på både 1000 och 2000m testet. Han inte bara krossar det motstånd har för dagen, han raderar också ut de rekord som fanns noterade på ”Wall of fame”. Topp 10 på 1000 meter här under! Vi har sex cyklister på 10-i topp.

1000m

Topp 10 på 2000meter har vi här nedan. (Nummer 9, är vår sponsor   från Skip, som repade mod efter chocken på 1000m, och körde riktigt bra på 2000m).

2000m

Peaktest, Janne igen, mäktiga 1774w, hela lokalen skakade, tre man fick hålla i wattbiken som höll på att krypa ur sitt bakelitskinn och försvinna ut peakbakvägen, allt för att slippa den belastning Janne bjöd på. Rickard, all heder, du var nära…

rille

Del 3

Blir mycket lugnare. Efter en skön bastu och dusch styr vi kosan mot Ester kök & bar. En välförtjänt måltid och några pilsner intogs. Som bonus i eftersnacket fick vi också läras oss hur en kypare skäller ut en gäst, och allt som är värt att veta om vandringskängor. Vi försökte också klämma ur Bernt, om satsningen för att försvara SM tecknet, men ”- inga kommentarer”, var allt vi fick idag!

Stort tack all som ställde upp!

5 reaktioner på ”Medlems kick off – del 2”

  1. Ha ha ha…… Kände precis lika dant, sjukt mjölksyra påslag

  2. Jag är nog ändå mest imponerad av Magnus maxeffekt.. Grym förbättring mot förra försöket och jag skulle behöva trycka lite över två kilowatt för att få samma w/kg…

Kommentarer är stängda.