Mjölksyra, svett och skratt

Så var det äntligen dags att få svart på vitt hur den fysiska statusen är efter en härlig cykelsäsong. Testdag på Concept i Jönköping!

Fars dag och allt, sitter jag och äter en fru- och dottergjord frukost i lugn och ro. Tänker att det för en gångs skull är gott om tid, något som Stefan gjorde mig uppmärksam på var fel när jag en stund senare glider genom stan med skön musik i bilen. ”Var är du? Testledaren vill sätta igång här nu!”. Nåväl, fint folk kommer sent. Typ 40 minuter. Så några trafikförseelser senare var jag på plats och i gymkläder.

Magnus och jag hade bokat all-inclusive och fick börja med balans-, smidighets- och handstyrkeövningar. Enbensstånde och blundande i 60 sekunder, tänja höftböjen och hitler-hunden. Och se där: fin-fina resultat rakt igenom! Så med stärkt självförtroende tog vi oss an explosivitets- och spänstövningarna. 20 meter sprint och jämfotahopp och även här kunde vi stoltsera med bra resultat. Magnus hade antagligen käkat snabbmat för han piskade mig med några hundradelar i sprinten. Å andra sidan spänstade jag upp 48,1 cm och fick frågor om en friidrottskarriär jag aldrig haft. OK, sedan fick vi häva oss med kroppsvikten som tyngd i tre övningar, vissa av oss fick direkt feedback om vilka övningar som vintern bör innehålla på gymmet.

Efter den här fina uppvärmningen vad det så dags för VO2 max-test.20151108_104538661_iOS Resten av gänget var klara med oaktat-testet och Stefan imponerade stort på testledarna med värden på elitnivå när det gäller laktattröskeln. Luskade lite försiktigt om hans intervallvanor och det visade sig föga överraskande att han umgås med sin testcykel i princip dagligen vilket helt klart visade sig.

Med ett par dagars halsont var jag först lite tveksam till syreupptagningstestet, men hög på enmorfin från förmiddagens skojiga övningar fanns det inget annat än att grensla hojen. Magnus hade ju redan värmt upp mina skor i avsaknad av egna så ekipaget trampade sig nästan av sig självt ända in i väggen.

Omdömet jag fick var ”bra all-aroundtränad elitmotionär”, med mina 73 kg sågs det finnas ett potential att öka syreupptagningsförmågan ett par snäpp. Och den utmaningen är tagen. Det blir intervaller i garaget i vinter och en ny mätning i april inför kommande säsong.

Tack för en kul förmiddag gänget och Concept för en professionell och motiverande coachning!