Mörksuggejakten

Då var de min tur att premiär skriva en racerapport. Lördag förmiddag styrde jag kärran in till jkpg för att möta upp Morgan och Anders som erbjudit mig att ligga på deras rulle upp till rättvik. Efter en mkt smakfull lunch på en en resturang i Väderstad och ett kaffestopp utanför Ludvika nånstans anlände vi till slutdestinationen.
Jag hade givetvis kommit på i sista stund att även jag skulle bo i närområdet och inte i stugan 13 mil bort i Sälen.
Slet förbrilt för att hitta nått och kom till slut över ett enkelrum i tällberg ca 1 mil utanför Rättvik. Anledningen att de var slut på rum i trakten berodde på att Maria Ernman uppträdde på dalhalla. Så de var typ jag och hela pro avdelningen på hotellet. Efter att jag installerat mig på rummet begav jag mig in till Morgan och Anders hotell lerhöjden. Ett klass hotell med fin utsikt över siljan. Kvällen ängnades ått att sleva i sig en kanon buffe på hotellet som även var kanondyr 🙂
Följande morgon vaknade jag innan klockan ringde.. Kikade ut genom fönstret och såg hur solen strålade. Även i år bjöds de på sol och bra väderförhållande.
Efter en stadig frukost lastade jag hojen och begav mig in till tävlingsområdet och mötte upp restan av gubbarna som alla kändes laddade!
Vi la in cyklarna i fållorna och inväntade starten kl 10:00. Anders x 2 och Jimmy i fålla 2, jag och Morgan huserade i fålla 3 och Mattias i fålla 5.
När starten gick blir de som vanligt full rusning mot första lilla gräsbacken upp mot stan. Ser ett flertal som krokar ihop och kraschar.. Jag och Morgan kommer bra iväg från fålla 3. Vi smyger längs kanten och får fritt spår in mot backen upp mot vidablick.
Som alla känner till så är backen lång och krävande, segt att börja med en sån stigning direkt på ouppvärmda ben! Men efter backen bär de nerför och vidare på lätta grusvägar. Banan är i kanonskick och i mitt tycke lättcyklad. Småbyarna med mkt folk som hejar är trevliga inslag i banan.
Känner mig stark och pigg hela loppet. När man sen sista kilometern kommer in och cyklar lite på målområdet hör jag hur Anders vrålar kom igen!! Då växer tuppkammen ut och jag får en extra växel in på sista slingan där jag kör om minst tio åkare innan jag korsar mållinjen 🙂
Strax efter flyger Morgan över mållinjen, vi har haft följe från och till under hela loppet.
Ander och Anders är redan i mål och en stund senare även en hårt kämpande Mattias.
Jimmy fick dessvärre kliva av loppet då kroppen inte kändes bra. Tråkigt när de blir så när man såg hur laddad han var innan start!
Tiderna på ck sportson åkarna blev:

Anders hernegård 2.40.54 räckte till en 4 plats i h-sport

Anders fredriksson 2.48.06 säsongens bästa insats räckte till en mkt respektabel 10 plats i h-50

Jonas oskarsson 2.54.50 plats 52 i h40

Morgan munksjö 2.56.02 plats 35 h-sport

Mattias trofast 3.09.24 plats 67 motion

King of the hill resultaten:

Hernegård 41.63

Oskarsson 45.33

Munksjö 52.63

Trofast 54.07

Fredriksson 57.48

En riktigt nice helg uppe i rättvik med trevligt sällskap, go mat och stabila prestationer från klubben. Ser fram emot nästa tävling engelbrektsturen uppe i Norberg.
Träna på så syns vi på startlinjen 🙂
Over and out

//Jonas Oskarsson

Skärmavbild 2016-07-11 kl. 17.56.33Skärmavbild 2016-07-11 kl. 17.59.08 Skärmavbild 2016-07-11 kl. 18.00.25