Racerapport Rallarloppet

Någon form av framsteg!

Racerapporten från Rallarloppet har dröjt, intrycken måste smältas och analysen måste vara klar innan man sammanfattar.

Känslan under mars-juni har varit allt annat är bra, något hände i början av mars, sedan dess har jag haft svårt att hänga med och haft en känsla av kraftlöshet på både tävling och distanspassen.

Men, min lösning har varit minimal träning, för att behålla suget efter cyklingen, och 100% fokus på tävling, för tävling är det som är roligast av allt.

Tävlingsdag, trots allt en ok känsla, framförallt i huvudet, det här ska bli kul. Tävlingsklass, en hel massa lagkamrater på plats, man kan inte annat än bli peppad av det. Planen är klar, lugn start, ingen hets, mitt tempo hela vägen på den första slingan, för att orka hela distansen ut och kunna njuta av tävlingen. Planen håller, sjukt kul hela första loopen från idrottsplatsen och tillbaka in i Bottnaryd, jag drar vid några tillfällen, men ligger mest i rygg i ett tempo som är helt ok, trycker på några gånger, bara för att testa, uppför, på platten och nedför. Det känns bättre än väntat, överallt, utom i magen, som stökar en del.

Banvallen, 2,5 mil kvar magen vill inte bli bättre, den där gelen och enervit-tabletten tillsammans med sportdrycken åker liksom upp och ner… Ofrånkomligt kommer spyan, men landar den snyggt i farten liksom, utan att tappa min plats i klungan. Efter den kan jag inte få i mig annat än vatten, och det duger liksom inte till att fylla på några energidepåer, kraften tar slut, väl inne på Hallby slingan, blir jag frånåkt av hela klungan som jag så framgångsrikt hängt på och också dragit fram. Kramp i båda benen, ingen energi kvar bara pannbenet som vill framåt och i mål. Johan Olssons mantra ringer i öronen, ”kliv kliv överlev”, (från VM och mördarbacken uppe i Falun), fritt översatt till ”tryck o dra tryck o dra”. Väl i mål är jag nöjd, jag fick tillbaka lite tryck på slutet och kunde tävla hela loppet, inte bara cykla runt.

För att toppa dagen avslutar ett gäng med After Bike deluxe, SPA på Ulfvtorps Gård, vedeldad bastu, bad i gölen, bubbelpool, fiskar som slipar fötterna, bra käk och en o annan bira slinker ner, perfekt!

Nu laddar åtminstone jag för Ränneslätt, målet är lika bra eller något bättre än 2014, vi får se!