Racerapport Engelbrektsturen

Förra helgen var det dags för Engelbrektsturen, vi var sju st från CK Sportson som ställde upp, och vilken resa det blev! Kan inte komma på att varken jag eller cykeln någonsin varit så skitiga.

2dsc_0207 (1)

SMHI lovade inte direkt strålande sol, men de har ju haft fel förr. Tyvärr inga fel denna gång, innan start undrade jag vad man gett sig in på, störtskur efter störtskur, men vi försökte vara positiva och konstaterade att det var i varje fall inte kallt.

Väl i startfållan kom en sista skur, jag och Magnus var smarta nog och hade med oss paraply så vi fick var torra ett par extra minuter. Visade sig att det var sista regnet, nästa gång himlen öppnade sig var efter målgång.

När starten gick var som vanligt, allt med väder mm som bortglömt och det blev full fart.  Redan efter ett par km ser jag Anders stå vid sidan, visade sig att hans skada gjort sig påmind direkt och blev tyvärr tvungen att bryta. Efter ytterligare en bit ser jag Stefan L en bit framför glidande ut från vägen som Bambi på hal is. Han fick ner farten så det inte blev någon direkt krasch, men blev påmind att idag gäller det att passa sig.

Benen kändes riktigt bra, känslan på grusvägarna var grym, sällan jag känt mig så stark. Efter loppet kom det fram ett par cyklister och kommenterade just att jag hade en jäkla fart på raksträckorna . Hade dock varit kul att kunna ha lite fart på stigarna med 🙂

Allt rullade på, efter ett par mil märkte jag att båda handtag satt helt löst, visar sig att fästa foamhandtag med hårspray är ingen bra ide, iaf när de blir blöta! Det resulterade senare i en rejäl vurpa, som tur var blev det bara i skrapsår, ett par rejäla blåmärken och en obrukbar  axel (dock helt ok att cykla med, dvs det viktiga 🙂 )

Christer var som vanligt snabbast av oss och klubbens stjärna Bernt tog flest poäng!

Trots väder var loppet riktigt kul, skönt det var här vädret var som det var, på t ex Ränneslätt eller Billingen hade det varit värre!

1511152625

Bernt – 02:49:50, H50- 67p
Christer – 02:38:34, H40- 50p
Magnus – 03:15:17, H50- 38p
Stefan B – 02:48:25, H30- 38p
Stefan L – 02:55:13, H30- 21p
Morgan – 03:02:50, H40- 1p
Anders – DNF