Ränneslättsturen och Mörksuggejakten

Ränneslätt 28/6

På tävlingsdagen bjuds det på fint väder och torra stigar. Dom flesta från klubben ska starta och vi träffas innan start, man får känslan av att alla är laddade till 100%, några har cyklat tidigare men det är en del nya partier. Ränneslätt är en snabb kombinerad bana med fina stigar och grusvägar och detta passar dom flesta i klubben. Men det finns också en del tekniska partier med A- och B-spår(tacka testrundan för detta), och man förlorade inte mkt i tid i b-spåret.

Starten blev långdragen med högt tempo då det var nästan 2 mil grusvägar innan man kom in på ränneslätt och lite mindre vägar och stigar. Bra tempo i gruppen, vill spara krafter till sista 2 milen och ligger på rulle men farten sjunker när vi kommer till stigar och då är det bara att cykla förbi där man kan. Efter ett par mil börjar folk tappa fart, värmen eller att dom inte har krafter kvar. Vi passerar Bastabergen men det kommer fler backar som är tunga att trampa i….. 7 mil är långt om det är varmt och många små utmanande backar. Men viljan finns att prestera mer och kroppen är i form. Med ca 2 mil kvar kommer jag i kapp en grupp om ca 12 cyklister och längst fram ligger Brobeck. F-n det går ju bra 😉

Men ligger man sist i gruppen kan man inte hänga med när Stefan och några till rusar iväg på grusvägarna. Bara försöka hålla jämn fart och inte gå slut innan mål och det lyckas jag med. Jag tror att alla i klubben gillar Ränneslätt och det kan man se i resultatlistan, sammanställning längre ner. Men för en del gick det bra, Kristian förbättrade sin tid med ca 25min och tråkigt när Stefan Lundgren fick mekaniska fel. Morgan fick poäng i cupen och Janne P också men det kostade en rygg som fixas med massage å vila. Rickard W besprutade miljön med icke anpassat maginnehåll. Lars Inglander vill cykla om så många han kan och startar från motionsklass 😉 och  Lars Leijon kommer smygande som namnet gör sig gällande men visar att man kan träna lite hårdare själv. Christer, Brobeck , Magnus , Bernt och jag fick också poäng.

 

Mörksuggejakten 5/7(Bjarnegårds comeback och Bernt´s baneman)

 Eftersom det gick så bra på Ränneslätt så var vi laddade inför jakten i Rättvik, en snabb och lätt kuperat bana men med en startbacke på 2,5km med snitt på 7%, Jag vet en M´c som inte kunde sova på natten 😉 då dom hade på kvällen innan varit ute å rekat backen: ”backen är som Klevaliden, Strupen tillsammans och lite till……….”   tur att det var fotboll på natten, 30°grader och vindstilla också….. Efter en rejäl frukost så rullade vi ner till start, det fanns 2 orosmoment: för varmt eller regn, prognos ca 12mm….. Men som tur var ingetdera. Vi är 8st från klubben som startar i snabb-grupperna, fålla 2-4 men också en ny medlem, dök upp som gubben i startlistan, Jonas Oskarsson(Välkommen!) med start i fålla 5 och kör in på bra tid. Ca 1500 kom till start i jakten och det var max deltagare. Här finns inte så mkt att säga mer än att detta var så j-vla roligt och backen var ju lite som ”bengans backe” WTF J Men att cykla 7 mil med ett leende på läpparna gör man inte ofta, bra variation av stig och skogsvägar men framför allt inte för lååååååååånga partier samt att det fanns några delar med sand men det bjuder jag på. Kontentan av min resa är att jag är lite feg och inte släpper på allt, man vill ju ha lite krafter kvar och det förlorar jag på L. Nästa tävling kör jag på max…. Och sen finns det han som tränar ”lite” men som bara för att cykla: cyklar ToR Jkpg och Eksjö och langar vätska till våra medlemmar. Imponerande och starkt jobbat och i Mörksuggejakten som första tävling blir det klubbens bästa resultat han kommer med, 5:a i H50 och 70 friska poäng. Och vår egen Stålman och den som imponerar mest på oss alla är vår Bernt. Det finns inget som stoppar honom: konkurrenter, backar eller ?????, se bild. Hur klarar man cykla ca 10km till mål, med punka…. Och en till som inte ger upp i första taget är Claes som kämpar och sliter… nästa år blir han farlig.

Christer, Brobeck , Magnus och jag fixade poäng.

Klubben syns och vi plockar poäng i cupen.

CK Sportson är ”lite hårdare”

Här kommer intern ställning med poäng från Långloppscupen.

Namn                         CK (poäng)                Långloppscupen plac.(klass)

Christer L                   148                             13(H40)

Bernt M                      106                             24(H50)

Magnus S                   77                               34 (H50)

Niklas B                      70                               37(H50)

Stefan B                      61                               41(H30)

Anders F                     61                               44(H40)

Lars L                          59                               41(H50)

Kristian W                  14                               97(H40)

Morgan M                  7                                  117(H40)

Lars I                          3                                  113(H50)

Janne P                       2                                  127(H40)

Claes H

Stefan L

Erik S

Daniel T

Rickard W

Lukas Maniz

Jonas Oskarsson           124 av 577 i motion, Mörksuggejakten

7

8

9

10

6

IMG_1131 IMG_1129 DSCN0496