Träningshelg i Genarp

Träningsläger!

Efter förra årets succé styrde vi återigen kosan ner mot Skåne och de sköna stigarna runt Genarp och naturreservatet i Häckeberga.

12 anmälda, men efter sjukdom och ett skadat knä mönstrade 10 cyklister in 06,00 i lördags för avfärd söderut. Stefan, Kristian, Mats, Magnus, Anders, Morgan, Erik, Patrik, Rickard och Claes.

På plats 09,30 och ett snabbt ombyte, dela in i två fartgrupper, hälsa på guiden, (Magnus i år igen) för att därefter snabbt kasta oss ut i terrängen.

23,5 km på första rundan, Strava säger att jag fick ihop 331 höjdmeter. Vi tog ett par rejäla stigningar, för att hitta de bästa stigarna som löper utför med så där sjukt bra flow i, man bara åker och smilar stort, nästan skrattar högt. Jämfört med förra året var alla stigar i bättre skick, och framförallt var det torrare där vi cyklade. Det löper stigar kors och tvärs i reservatet, och ett intensivt cyklade gör att stigarna blir bättre och bättre. Ni som använder Strava hittar rundan här på vår hemsida.

Att cykla i naturreservat är inte alltid en självklarhet, men i Häckeberga verkar alla typer av friluftsmänniskor kunna samsas. Vi möter vandrare, folk som springer och rider på hästar, alla visar hänsyn till varandra. Hemma hos mig, i Huskvarnabergets naturreservat, verkar det inte vara plats till alla, framförallt trängs cyklister undan, och just nu får de tydligen inte cykla över huvud taget i reservatet, skandal!

Nu tid för lunch, vällagad köttfärssås med spaghetti hemma hos Rilles bästa polare, kaffe och kaka, cykeltvätt, sen påt igen.

Runda nummer två, nu i samlad trupp med flera gäst spelare som cyklar med, vi är nog 15 cyklister som snurrar runt i skogen. Andra rundan mäter 24 km, inte riktigt lika många höjdmeter, men jag har fått ihop 237 på Strava. Om vi hade bra stigar nerför på förmiddagen, cyklar vi på sjukt sköna flacka stigar under eftermiddagspasset. Alltså, jag garvar högt, trots att benen skriker och man är sliten efter tuffa stigningar. Farten och det flow man får i denna terräng är av absolut högsta klass. Och att det finns så mycket högklassig stig, som alla kan hålla hög fart på gör att alla njuter lika mycket, tekniskt är cyklingen enkel.

Missöden, nja några vurpor av lightkaraktär, en pyspunka, ett kedjebrott och en eker som inte orkade mer är vad vi samlar ihop till under första dagen. Bra cyklar som håller och tål hård körning.

Vi avslutar cyklingen i Genarp, packar bilarna för avfärd mot Lund, som bjuder på övernattningen denna gång. Gött eftersnack, bastu och god mat i massor. En och annan pilsner och kanske ett par glas vin avnjuts.

Dag 2, 09,00 avresa mot Hässleholm och Snapphaneterrängen. Vi är inte lika snabb upp på cyklarna idag, kanske är det gårdagens höjdmeter och snabba stigar som gör sig påminda både psykiskt och fysiskt, men alla är med och vi kör iväg i samlad trupp.

Efter lite letande hittar vi in på Snapphanen. Vi bjuds på tekniskt svårare stig här, sten och surhål som gör att flera av oss inte kommer upp i fart, utan måste parera och ha full fokus på att inte dansa i backen. Vi ligger på olika nivå rent tekniskt, flera bara susar iväg och kör på utan tvekan, härligt att se och i alla fall jag blir avundsjuk. Strava visar 23,2 km och strax över 300 höjdmeter.

Vädret har varit med oss hela helgen, sol och ca 12 grader under både lördag och söndag. Och inte heller söndagen bjuder på några större missöden.

Stort tack till alla som var med och förgyllde vårt träningsläger, jag njöt i fulla drag, även om jag under vissa delar var rätt sliten och benen inte hade det där trycket man vill, men, träningsläger är just träningsläger. Tävlingspremiär väntar de flesta av oss i Skövde, Billingeracet den 9:e Maj.

VIRB Picture VIRB Picture VIRB PictureVIRB Picture

En reaktion på ”Träningshelg i Genarp”

  1. Bra summerat och bra jobbat alla som var med
    Nästa år kör vi igen….

Kommentarer är stängda.